Știai că lumea afacerilor este o întreagă călătorie, iar dacă îți dai seama ce pași trebuie să parcurgi de-a lungul ei, destinația finală poate fi cu adevărat minunată? Putem spune că traseul are 3 etape principale: 1. Eat 2. Pray 3. Love, la fel ca romanul de succes al scriitoarei americane, Elizabeth Gilbert – „Mănâncă. Roagă-te. Iubește.”

Astfel, drumul de antreprenor începe cu Eat (Mănâncă), dar aici nu ne referim la mâncare, ci la setea de informații și studiu intens pe cont propriu, pentru a putea afla cât mai multe detalii despre domeniul și industria în care vrei să îți deschizi viitorul business.

Ce poți face în această etapă:

  • stabilește-ți nișa de piață pe care vrei să te axezi;
  • stabilește ce produse/servicii dorești să vinzi;
  • află cine sunt concurenții tăi direcți și cum te poți diferenția de ei;
  • fă-ți un plan de acțiune concret și un buget alocat.

Pașii continuă cu Pray (Roagă-te), adică o oprire spirituală. Aici este momentul să petreci timp cu tine însuți, să meditezi sau să citești cărți de dezvoltare personală și să faci research pentru a afla mai multe despre dimensiunea umană și impactul în comunitate al afacerii tale.

Un business bun nu poate exista doar din dorința posesorului ei de a face profit, el va dăinui pe termen lung doar dacă este valoros sau de interes pentru ceilalți oameni. Află care este dimensiunea valorii, dar și dimensiunea spirituală a afacerii tale, cercetează ce impact poate avea aceasta asupra ta, cum te schimbă pe tine și pe oamenii din jurul tău.

Ultima oprire este cea cu Iubirea –  Love. Iubește ceea ce faci pentru că fără iubire și pasiune pentru domeniul în care vrei să excelezi, nu vei putea pune în practică ideea ta de business și implicit să îți înființezi viitoarea ta firmă.

Așadar, tot ce e ai nevoie pentru a spune stop actualului job și a o lua de la capăt fiind propriul tău șef este de un refresh fizic, spiritual și mental încă de la început de an, iar pentru asta consilierii noștri profesioniști în antreprenoriat ți-au pregătit 5 idei de activități pe care le poate face un antreprenor la început de 2023.

  1. Fă-ți planuri de viitor pentru un 2023 fresh!

Cercetează, caută și află toate detaliile care te interesează despre domeniul în care vrei să excelezi și să-ți deschizi propriul business. Lărgește-ți orizonturile și citește cărți de antreprenoriat precum „Rework” de David Heinemeier Hansson şi Jason Fried; „Getting Things Done” de David Allen sau „Viitorul aparține companiilor mici” de Seth Godin.

De asemenea, te poți alătura grupurilor de profil din social media, unde te conectezi cu antreprenori români sau străini, în căutare de informații valoroase din lumea afacerilor, la fel ca tine. Astfel, poți cunoaște oameni noi din domenii diverse precum IT, HORECA sau imobiliare și schimba impresii legate de înființarea unei firme cu aceștia.

  1. Află care sunt primii pași ai unui antreprenor român

Pe lângă lista de lecturi enumerată anterior, o idee bună de citit, încă de la începutul lui ianuarie este și Ghidul nostru de „supraviețuire” în primele 30 de zile de antreprenoriat, unul dintre voucherele gratuite, pe care îl poți obține dacă accesezi oferta noastră la serviciul de înființări firme online.

  1. Vizionează filme de business în weekend sau la finalul unei zile de lucru din timpul săptămânii

În weekend sau oricând găsești un moment mai liber la finalul unei zile de lucru, îți recomandăm să meditezi puțin tot la viitorul tău business vizionând filme din domeniu precum „Tucker: The Man and his Dream” (Tucker: Omul și visul său) sau un clasic inspirat din fapte reale, cu Will Smith – „The Pursuit of Happyness”. Timp de minim 2 ore vei intra în fascinanta lume a afacerilor prin ochii personajelor entuziaste.

  1. Întâlnește-te cu foștii colegi de liceu/facultate

Ai vechi prieteni sau colegi de liceu/facultate cu care nu te-ai mai văzut de ceva timp? Ai fi uimit cum începutul de an poate reîntregi vechi prietenii și pune bazele unei noi colaborări productive pe plan profesional.

În acest mod, poți afla ce au mai învățat/lucrat aceștia în toți anii de când ați terminat școala și astfel pornesc discuțiile despre antreprenoriat. Cine știe? Poate chiar ajungeți să vă înființati o afacere de tip SRL împreună!

  1. Fă cursuri/training-uri online de business

Pentru că încă ne aflăm în pandemie, în această perioadă de început de an, mulți traineri și specialiști în comunicare țin training-uri online despre dezvoltare personală și antreprenoriat, o bună ocazie ca să acumulezi noi informații pentru visul tău de ați înființa propria firmă. După o singură căutare pe Google sau una dintre rețelele de socializare (Facebook), poți afla care sunt cursurile potrivite pentru tine.

Dacă la final de 2022 ai tras linie și ai mulțumit tuturor celor care te-au ajutat să treci cu bine peste toate greutățile, dar și succesele de pe parcursul anului, la început de 2023 este timpul să pui bazele noilor tale planuri de antreprenor.

Nu uita direcția: Eat. Pray. Love. („Mănâncă. Roagă-te. Iubește.”)

Așadar, dacă ai nevoie de mai multe detalii despre tot ce presupune parcursul de înființare al unei noi firme online, poți afla accesând site-ul https://infiintarifirmeonline.ro/ sau contactând pe unul dintre consilierii noștri profesioniști la adresa de e-mail juridic.online@expertmind.ro sau la numărul de telefon 0746 080 215.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *