Termeni si conditii

Termeni si conditii

Utilizarea website-ului nostru, cu tot ceea ce presupune accesul, navigarea, autentificarea, comentariile sau comenzile efectuate, reprezinta acordul implicit de respectare a Termenilor si Conditiilor enuntate in cuprinsul documentului de fata.

Acest website este marca inregistrata a S.C. Expert Mind S.R.L. Toate informatiile si imaginile publicate pe site reprezinta proprietatea acestei companii. Orice preluare sau folosire in alte scopuri a continutului acestui site poate fi facuta doar cu acordul proprietarului si intra sub incidenta Legii nr. 8/1996 privind protectia drepturilor de autor si a legislatiei privind proprietatea intelectuala si industriala.

Preturile si serviciile prezentate in cadrul acestui site pot fi modificate periodic, iar administratorul isi rezerva acest drept, fara instiintarea prealabila a utilizatorului. Este interzisa cu desavarsire publicarea oricarui comentariu sau continut obscen, discriminatoriu sau rasist la rubricile sau formularele la care vizitatorii au acces. Administratorii website-ului isi rezerva dreptul de a nu permite publicarea sau de a restrictiona accesul pe site a celor care incalca aceste prevederi.

Denumim Vanzator S.C. Expert Mind S.R.L, reprezentata prin website-ul si administratorii acesteia. Denumim Cumparator persoana care aplica prin intermediul unuia dintre formularele de comanda de pe acest website, indiferent ca este persoana fizica sau juridica, in conformitate cu termenii si conditiile prevazute in documentul de fata. Toate pachetele de produse si servicii expuse pe acest site respecta legislatia si reglementarile privind infiintarea societatilor comerciale si serviciile conexe, aplicabile pe teritoriul national.

Varsta minima a persoanelor care lanseaza comenzi de pachete si servicii pe acest site este de 18 ani. Cumparatorul este obligat sa mentioneze datele reale pe formularul de comanda si contact, cu adresa completa, e-mail si telefon. Eventualele nemultumiri sau neconcordante cu privire la serviciile oferite vor fi comunicate de indata administratorilor website-ului, in vederea remedierii sau inlocuirii informatiilor respective de pe site.

Litigiile de natura comerciala se vor stinge pe cale amiabila sau, in caz contrar, prin solutia dictata de instantele judecatoresti. Pentru folosirea in cele mai bune conditii a acestui website, administratori recomanda utilizatorilor citirea cu atentie a tuturor termenilor si conditiilor enuntate in documentul de fata.

Pentru comentarii, lamuriri sau nemultumiri cu privire la continutul sau serviciile prezentate in cadrul acestui website va invitam sa apelati cu incedere la consultantii nostri atat online cat si telefonic, la datele mentionate la sectiunea CONTACT.

Termeni si conditii schimbare sediu social

Sediul social al unei firme reprezinta principalul element pe care o societate trebuie sa il indeplineasca pentru a avea o identitate juridica proprie .
In situatia in care o societate nu isi poate asigura un sediu social propriu are posibilitatea sa opteze pentru un sediu social gazduit de un colaborator. Mai jos va prezentam principalele avantaje cat si restrictiile care sunt in cazul in care doriti sa optati pentru gazduirea unui sediu social la un avocat colaborator propus de societatea noastra: 

Avantaje: 

 • Contractare rapida : fara griji, fara batai de cap, fara acordul vecinilor sau a asociatiei de proprietari, identificarea unui spatiu ideal pentru sediul profesional al societatii necesitand  timp si rabdare. 
 • costuri reduse fata de cele asumate in cazul inchirierii unui spatiu ca sediu social
 • siguranta circuitului comunicarilor primite la sediul avocatului, fiind inlaturat astfel riscul de a rataci ori pierde corespondenta.

Dezavantaje: 

 • Gazduirea se realizeaza in baza unui contract incheiat pe maximum un an.
 • Acest tip de gazduire nu va permite posibilitatea sa optati pentru calitatea de platitor de TVA in regim normal (pentru teritoriul Romaniei) ci doar pentru spatial UE
 • Acest tip de gazduire nu va va permite si desfasurarea vreunei activitati la sediul societatii. Insa in vederea functionarii puteti sa desfasurati activitatea la terti (daca aveati/s-a obtinut o autorizatie in acest sens) sau la un punct de lucru pentru care nu aveati posibilitatea gazduirii sediului social. 
 • Acest tip de gazduire nu este compatibila pentru PFA-uri/II/IF-uri.

Termeni si conditii platitor de TVA

Termeni si conditii pentru a obtine calitatea de platitor de TVA 

In vederea achizitionarii serviciului de Intocmire a dosarului pentru obtinerea calitatii de platitor de TVA este bine sa cunoasteti urmatoarele aspecte: 

I.    Conditiile minime pentru a obtine calitatea de platitor de TVA: 

 • Societatea trebuie sa aiba la data depunerii dosarului cel putin 1 salariat;
 • Administratorul trebuie sa aiba declarate pe ultimele 12 luni venituri  (salariale din tara sau strainatate, din activitati independente , dividende din tara sau strainatate, venituri din chirii etc.);
 • Sediul societatii NU trebuie sa fie la avocat;
 • Administratorul, asociatii sau chiar societatea nu trebuie sa aiba inscrise fapte sau infractiuni in cazierul fiscal.

II.    Procedura de lucru pentru intocmirea dosarului de TVA: 

 • Comandati serviciul de intocmire a dosarului de TVA (pasul 3 din formularul de Comanda a serviciului de Infiintari) pentru a beneficia de tariful promotional de 800 lei pentru intocmirea dosarului complet. Daca serviciul este comandat ulterior tariful este in valoare de 1000 de lei. 
 • Dupa finalizarea infiintarii societatii veti primi pe mail actele necesare pentru onorarea serviciului de intocmire a Dosarului pentru obtinerea calitatii de platitor de TVA.  Continutul mailului difera in functie de structura actionariatului: 

• Declaratia pe propria raspundere ca sunt indeplinite conditiile de la punctul I. 
• Cartea de identitate a administratorului
• Dipoma de studii a administratorului. 
• Documente justificative care sa ateste veniturile administratorului (salariale din tara sau strainatate, din activitati independente , dividende din tara sau strainatate, venituri din chirii etc.);
• Contractul de prestari servicii contabile, numarul autorizatiei si copia dupa buletinul administratorului societatii de expertiza contabila (in cazul in care evidenta contabila este tinuta de o persoana juridica) sau de contractual de munca si numarul carnetului CECCAR in cazul in care evidenta contabila este tinuta de o persoana fizica angajata.
• Contractul sau Contractele individuale de munca incheiate unde sa fie mentionat si numarul de revisal. 
•  Numele titularului semnaturii electronice depuse la ANAF. 

 • Intocmirea dosarului pentu obtinerea calitatii de platitor de TVA : termen : 3 zile lucratoare din momentul primirii tuturor documentelor solicitate si livrarea dosarului de TVA catre dvoastra prin curier cu plata ramburs la ridicarea coletului. 
 • Semnarea dosarului de catre administrator ( pe baza marcajelor inserate de noi) si depunerea dosarului la ANAF in raza teritoriala de care apartineti de catre administrator sau un delegat (pe baza unei imputerniciri sub semnatura private). 
 • Termenul de solutionare a dosarului depus de dumneavoastra la ANAF  dureaza intre  30 – 45 de zile lucratoare de la data depunerii solicitarii.

III.    De ce sa apelezi la noi ? 

 • Oferim succes de 100% pentru obtinerea calitatii de platitor de TVA pentru dosarele intocmite de noi (cu respectarea de catre client a conditiilor minime mentionate la punctul I). 
 • Procesul de intocmire a dosarului se desfasoara ONLINE in 3 pasi simpli fara deplasare. 
 • Peste 150 de dosare intocmite cu o rata de success de 100%. 
 • Beneficiati de asistenta in cazul in care suteti chemat la un interviu de catre ANAF pe intreaga perioada pana la obtinerea calitatii de platitor de TVA.  
 • Va veti reduce riscul de a depune la Anaf un dosar de Tva incomplet sau care nu indeplinste conditiile prevazute de legislatia in vigoare;
 • Veti beneficia de solutii specializate, complete, la un nivel profesionist;

IV.    Ce contine un dosar de TVA: 

 • Cererea de înregistrare în scopuri de TVA – formularul D088 completat conform prevederilor legale, insotit de actele juridice ale societatii (Certificatul de intregistrare, certificatele constatatoare, licentele obtinute si autorizatiile de functionare), copie dupa actul de identitate al administratorului si asociatilor, copie dupa ultimul act de  studiu al administratorului si asociatilor,copie dupa contractul de prestari servicii contabile, copie dupa contractele de munca active si dovada veniturilor obtinute in ultimele 12 luni de administrator.
 • Formularul de inregistrare fiscala D010 completat.
 • Formularul D097 completat: daca veti opta pentru aplicarea sistemului Tva la incasare care presupune sa colectezi sau sa deduci TVA-ul cand iti sunt platite sau cand iti platesti facturile. Cand ai incasat o factura inseamna ca ai colectat tva-ul aferent, iar cand ai platit o factura inseamna ca tva-ul pe care l-ai platit poti sa il deduci.

Apeland la noi nu obtineti doar beneficiile meritate, ci mai mult de atat, obtineti timp sa va ocupati de ceea ce este intr-adevar important si anume afacerea dvs. Suntem aici pentru dumneavoastra, oferindu-va sprijin pentru a duce la bun sfarsit operatiunile de inscriere in sfera contribuabililor platitori de TVA.
 

V.    Alte informatii importante cu privire la calitatea de platitor de TVA al unui contribuabil: 

 • Ce inseamna a fi platitor de TVA?

A fi platitor de Tva presupune ca atunci cand o societate cumpără un bun achitând TVA  către furnizorul care i l-a livrat,  se produce un fenomen simplu si anume: furnizorul care a vândut şi a încasat TVA va trebui să achite acea taxă către bugetul de stat, scăzând din totalul TVA achitată de el altor furnizori de la care a cumpărat bunurile revândute. Societatea (cumparatorul) care a achiziţionat bunurile va plăti statului român doar diferenţa dintre TVA încasată din revânzarea bunurilor şi TVA achitată furnizorului.

 • Ce criterii trebuie sa am in vedere cand imi aleg optiunea?

In primul rand daca potentialii dvs. clienti sunt platitori de TVA atunci trebuie sa optati si dvs pentru a fi platitor de TVA, faptul ca ei nu pot deduce TVA s-ar putea sa ii indrepte catre alt furnizor in detrimentul dumneavoastra. In acelasi timp trebuie sa aveti in vedere si furnizorii cu care veti colabora, daca acestia sunt platitori de TVA atunci ar trebui sa fiti si dvs platitor de TVA pentru a va putea deduce TVA. In aceiasi ordine de idei trebuie sa acordati atentie si cifrei de afaceri prognozata, daca estimarile dvs. va conduc catre o cifra de afaceri mai mare de 220.000 lei atunci ar fi mai avantajos sa optati pentru calitatea de a fi platitor de TVA de la infiintare. Nu in ultimul rand daca o parte semnificativa din cifra dvs. de afaceri este realizata prin export este mai favorabil sa optati pentru calitatea de platitor de Tva deoarece cei care fac export nu colecteaza TVA insa au dreptul sa il deduca.

Termeni si conditii tranzactii intracomunitare

Termeni si conditii pentru inscrierea in ROI

In vederea achizitionarii serviciului de inscriere in Registrul Operatorilor Intracomunitari este bine sa cunoasteti urmatoarele aspecte:

 
I.    Conditiile minime pentru a va putea inregistra in Registrul Operatorilor Intracomunitari : 

 • Trebuie sa fiti inregistrat in scopuri de TVA  (regim normal sau regim special);
 • Administratorii sau asociatii societatii nu trebuie sa aiba inscrise in cazierul judiciar infractiuni  in legatura cu operariunile intracomunitare;

II.    Procedura de lucru pentru intocmirea dosarului de TVA : 

 • Comandati serviciul de intocmire a documentatiei aferente inscrierii in Registrul Operatorilor Intracomunitari (pasul 3 din formularul de Comanda a serviciului de Infiintari) pentru a beneficia de tariful promotional de 200 de lei  pentru intocmirea dosarului complet. Daca serviciul este comandat ulterior tariful este in valoare de 250 de lei. 
 • Intocmirea dosarului pentru inscrierea in Registrul Operatorilor Intracomunitari : termen : 3 zile lucratoare din momentul primirii tuturor documentelor solicitate si livrarea dosarului pentru inscrierea in ROI catre dumneavoastra prin curier cu plata ramburs la ridicarea coletului. 
 • Semnarea dosarului de catre administrator (pe baza marcajelor inserate de noi) si depunerea dosarului la ANAF in rază teritoriala unde aveti domiciliul fiscal ori în evidenţa căruia sunteti inregistrat în scopuri de TVA de catre administrator sau un delegat (pe baza unei imputerniciri sub semnatura privata). 
 • Termenul de solutionare a dosarului depus de dumneavoastra la ANAF  dureaza intre  7 - 10 de zile lucratoare de la data depunerii solicitarii.

III.    De ce sa apelezi la noi ? 

 • Oferim succes de 100% pentru obtinerea inscrierii in Registrul Operatorilor Intracomunitari pentru dosarele intocmite de noi (cu respectarea de catre client a conditiilor minime mentionate la punctul I). 
 • Scapati de grija intocmirii dosarului, economisind astfel timp pentru a va focusa pe dezvoltarea afacerii dumneavoastra.
 • Procesul de intocmire a dosarului se desfasoara ONLINE in 2 pasi simpli fara deplasare. 
 • Peste 300 de dosare intocmite cu o rata de succes de 100%. 
 • Va veti reduce riscul de a depune la Anaf un dosar incomplet sau care nu indeplinste conditiile prevazute de legislatia in vigoare;
 • Veti beneficia de solutii specializate, complete, la un nivel profesionist.

IV.    Ce contine un dosar de inscriere in Registrul Operatorilor Intracomunitari : 

 • Cererea de înregistrare în Registrul Operatorilor Intracomunitari insotit de CUI-ul societatii si copia dupa actul de identitate al administratorilor si asociatilor;
 • Cazierul judiciar al administratorilor si asociatilor  care il obtinem noi de la Inspectoruatul judetean de Politie pe baza procurii notariale intocmite de la infiintare  ,  pe care sa fie mentionat scopul obtinerii: ’’pentru inscrierea in Registrul Operatorilor Intracomunitari’’
 • Certificatele de cazier judiciar pentru administrator și pentru asociații ce dețin mai mult de 5% din părțile sociale în cazul celorlalte forme de societate.

Profesionalismul și promptitudinea sunt calitatile esențiale care au făcut ca portofoliul nostru de clienți să se extindă într-un ritm foarte dinamic. Apeland la noi nu obtineti doar beneficiile meritate, ci mai mult de atat, obtineti timp sa va ocupati de ceea ce este intr-adevar important si anume afacerea dvs. 
     Servicile noastre sunt întotdeauna la cele mai înalte standarde, la tarife accesibile și corecte, în funcție de volumul de muncă astfel construim o relatie de incredere cu toti clientii nostril, creand parteneriate pe termen lung, benefice pentru ambele parti.

V.    Alte informatii importante cu privire la inscrierea in Registrul Operatorilor Intracomunitari a unui contribuabil: 

 • Cine trebuie sa se inscrie in Registrul Operatorilor Intracomunitari?

Persoanele impozabile ce au tranzacții economice cu operatori economici din alte state membre au obligația să se înscrie în Registrul Operatorilor Intracomunitari. Efectul înscrierii în Registrul Operatorilor Intracomunitari este validarea codului de TVA în sistemul de TVA al Comunității Europene.
Sunt supuse înregistrării în Registrul Operatorilor Intracomunitari, înainte de a efectua astfel de tranzacții, persoanele înregistrate în scopuri de TVA când efectuează achiziții sau livrări intracomunitare de bunuri sau când efectuează prestări sau achiziții de servicii cu parteneri din alte state membre.

 • Registrul operatorilor intracomunitari (ROI) cuprinde, potrivit Codului fiscal, toate persoanele impozabile și persoanele juridice neimpozabile  care efectuează operațiuni intracomunitare, respectiv:

• livrări intracomunitare de bunuri care au locul în România şi care sunt scutite de taxă;
• livrări ulterioare de bunuri efectuate în cadrul unei operaţiuni triunghiulare, efectuate în statul membru de sosire a bunurilor şi care se declară drept livrări intracomunitare cu cod T în România;
• prestări de servicii intracomunitare efectuate de persoane impozabile stabilite în România în beneficiul unor persoane impozabile nestabilite în România, dar stabilite în Uniunea Europeană, altele decât cele scutite de TVA în statul membru în care acestea sunt impozabile;
• achiziţii intracomunitare de bunuri taxabile care au locul în România;
• achiziţii intracomunitare de servicii efectuate în beneficiul unor persoane impozabile stabilite în România, inclusiv persoane juridice neimpozabile înregistrate în scopuri de TVA, de către persoane impozabile nestabilite în România, dar stabilite în Uniunea Europeană, şi pentru care beneficiarul are obligaţia plăţii taxei.

ei au ales serviciile noastre

Dozerland

Echipa ExpertMind este una care a inteles cu adevarat ce inseamna serviciul pentru client.  

Caromtex Decor

Multumesc echipei Expert Mind pentru profesionalismul de care dau dovada in activitatea prestata.  

Konad Nail Art

Atat calitatea serviciilor cat si operativitatea echipei Expert Mind este ireprosabila.